РСО “Марица” създаде онлайн портал за обявените обществени поръчки в област Хасково

0

През последната година и половина Регионално сдружение на общините „Марица“ работи по проект е-METER за добро управление в област Хасково, финансиран от ФОНДАЦИЯ „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“. Проектът цели осветяване на средата за провеждане на обществени поръчки от Възложители – местни власти на територията на област Хасково.

Една от основните дейности в рамките на проекта е създаването на онлайн портал за обществените поръчки, обявени от общините в Област Хасково. Екипът на организацията е убеден, че това е една от стъпките към осигуряването на равнопоставен достъп и конкурентна среда в сферата на обществените поръчки, което е и определящ фактор при формирането на бизнес климата, увеличаването на чуждестранните инвестиции, стабилизирането на българските фирми и постигането на устойчив икономически растеж.

Старско

Обобщената информация за обществените поръчки на общините в област Хасково може да бъде открита на: https://hs-tenders.haskovo.org/

Там лесно и бързо може да се открие информация за:
– Актуални отворени обществени поръчки на общините от област Хасково. В под-раздел Отворени обществени поръчки в област Хасково се качват обявените обществени поръчки от профилите на купувача на съответните Възложители от ЦАИС ЕОП.
– Затворени обществени поръчки на общините от област Хасково
– Статистика в реално време, на месечна база и обобщена от въвеждането на електронните обществени поръчки до момента по отношение на: брой Възложители; брой обявени обществени поръчки от общините в област Хасково; брой прекратени обществени поръчки от общините в област Хасково; брой сключени договори в област Хасково; възложители, сключили най-голям брой договори; обща стойност на обявените обществени поръчки; списък на изпълнителите, сключили договори с общини в Област Хасково.

Експертите, с които РСО „Марица“ работи се ангажират с поддържането на функционирането на портала и след приключването на проекта през Август 2022 г. и така да бъдат полезни на всички, които се интересуват от процесите, свързани с планирането, провеждането и изпълнението на обществените поръчки на общините в област Хасково. Сдружението си поставя за цел да надгради информацията, която в момента дава Порталът и след време там да има възможност да се вижда информация за обществени поръчки и от други възложители освен местните власти.

Подкрепата за Финансираната страна (Регионално Сдружение на Общините „Марица“) е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Финансираната страна (Регионално Сдружение на Общините „Марица“) и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори”.

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българоамериканския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Купуването и продаването на гласове е представление
Харманлиец шофира дрогиран, още двама пренощуваха в ареста

Гришо отстъпи от олимпийския шампион на Мастърса в Париж
Гришо победи френски ветеран във Вашингтон

Затвори