Станислав Дечев: Дарената линейка на МБАЛ-Хасково, преди е ползвана от БЧК(ВИДЕО)

0

Дарената от Областна администрация на МБАЛ-Хасково линейка, преди се е използвала за нуждите на Българския червен кръст. Това уточни пред медии бившият областен управител и настоящ кмет на общината Станислав Дечев.

Припомняме, че преди два дни областният управител Катя Панева връчи ключовете за специализирания автомобил на изпълнителния директор на хасковската болница д-р Георги Гелов. Тогава тя каза, че линейката е купена по проект преди 10 години и досега не е ползвана. Според Станислав Дечев това не е вярно, а информацията е некоректно поднесена.

Старско

Той обясни, че това е мобилен център за кръводаряване и се използвал през годините от БЧК след подписан договор със заем за ползване.

“Прекрасен жест от страна на областния управител, но разпространил се като грешен. Едва ли не излезе в пространството, че въпросната линейка, която е мобилен център за кръводаряване, е стояла заключена в гаражите и никой не я е използвал. Напротив, използвана е от БЧК. В различните години различни областни управители са подписвали договорите и анексите за ползването й, така че ние, бившите областни управители, сме правили същия жест, но към БЧК”, заяви Станислав Дечев.

На въпрос доколко въпросната линейка е използвана за кръводаряване, той отговори, че това може да каже Българския червен кръст.

От своя страна Катя Панева коментира, че не е отправяла обвинения към никого. “Факт е, че от 2017 година тази линейка няма сключена застраховка Гражданска отговорност.  Но това не е важно, важното е, че ще бъде използвана по предназначение”, заяви областният управител.

 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
РСО "Марица" създаде онлайн портал за обявените обществени поръчки в област Хасково
РСО “Марица” създаде онлайн портал за обявените обществени поръчки в област Хасково

Купуването и продаването на гласове е представление
Харманлиец шофира дрогиран, още двама пренощуваха в ареста

Затвори