В „Часът на Земята“: гасят светлините на Стария мост в Свиленград

0

С изключване на светлините на Стария мост на река Марица община Свиленград за пореден път ще подкрепи глобалната инициатива “Часът на Земята” на 25 март. Осветлението на символа на града – 500-годишния каменен мост, ще бъде спряно за 1 час, от 20.30 до 21.30 часа.

Инициативата “Часът на Земята” е на международната природозащитна организация WWF и се провежда вече 17 години всяка последна събота на месец март от 20.30 до 21.30 часа местно време. Тази година каузата е опазването на дома на дивите животни. Започнало в Сидни през 2007 г., „Часът на Земята” се превърна в най-голямото масово движение в света за опазване на околната среда, вдъхновяващо хора, общности, фирми и организации в повече от 190 страни да предприемат осезаеми екологични действия.

“Часът на Земята” се фокусира върху климатичната криза, но напоследък се стреми да изведе на преден план и належащия проблем със загубата на природа. WWF предупреждава, че следващите седем години са решаващи за спиране на необратимите загуби на природата и изменението на климата. Основен съюзник срещу климатичната криза е природата. И все пак ние губим природата с тревожна и безпрецедентна скорост, излагайки видовете на риск от изчезване и поставяйки се в сериозна опасност, тъй като сме на път да загубим домовете си и достъпа до основни нужди като храна, чиста вода и среда, годна за живеене. Трябва да дадем приоритет на възстановяването на природата заедно с това на климата, така че до 2030 г. да завършим десетилетието с подобряване на природната среда, сочат от организацията.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриват парк „10 Пехотен родопски полк“ в Хасково
Откриват парк „10 Пехотен родопски полк“ в Хасково

Хванаха 20 мигранти в Тополовград
Хванаха 25 нелегални афганистанци в камион край Симеоновград

Затвори