Хванаха 25 нелегални афганистанци в камион край Симеоновград

0

Досъдебно производство е образувано в районното управление на полицията в Харманли за подпомагане на 25 граждани на Афганистан да преминават незаконно през страната, информират от ОД на МВР-Хасково.

Около 21.10 ч. вчера, по третокласен път в землището на Симеоновград, служители на полицията в Димитровград проверили товарен автомобил Форд Транзит, управляван от 34-годишен мъж от Стара Загора. В товарното отделение били скрити 25 лица, чужди граждани без документи за самоличност, на видима възраст от 17 години до 25 години, които заявили, че са от Афганистан. Не са представили документи, с които да удостоверят легалното си влизане в Република България.

Лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ на полицията в Харманли за установяване на самоличността им. Установено е, чеса  преминали границата на страната от Турция в България след преодоляване на възпрепятстващото съоръжение.  Групата е трябвало да бъде транспортира до Сърбия, допълват от прокуратурата.

Шофьорът на товарния автомобил, който е криминално проявен, е задържан за срок до 24 ч. в РУ на полицията в Хасково, като предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Автомобилът е иззет, като веществено доказателство по досъдебното производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Хасково. По делото са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели, допълват от държавното обвинение.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Поети и писатели на литературен форум в Димитровград
Нов филм и аудиогид показват в Дом-музей „Пеньо Пенев“

Представиха пред гимназисти в Хасково професиите на съдия, прокурор и следовател
Представиха пред гимназисти в Хасково професиите на съдия, прокурор и следовател

Затвори