Училищна Телерик Академия отвори прием за безплатните си ИТ обучения за ученици в Хасково

0
Divel

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, стартира приема за учебната 2020- 2021 година в 110 школи в 33 града в България.

За първи път деца и младежи в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от четирите безплатни школи по дигитални науки и разработка на игри в Хасково. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания. Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Старско

Учениците могат да избират между 4 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси. Програмите в Хасково се реализират в сътрудничество с ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ и с подкрепата на Община Хасково. „За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще.

Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Обучения за 8-12 клас: С практическа насоченост и модерна програма, обучението подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация. „Разработка на игри“, където се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и започват да създават интерактивни компютърни игри; „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Обучения за 4-7 клас: Интерактивните обучения, предоставени на разбираем за децата език, развиват логическото мислене, креативността и дигиталните им умения. По-малките ученици могат да избират между: „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри; „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Повече информация за програмите и приемът в тях може да получите по време на безплатния уебинар на Училищна Телерик Академия на 10 септември от 18:30 ч.

Кандидатстване и входен изпит: От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 8-12 и 4-7 клас могат да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Подготовка за професиите на бъдещето Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – ИТ. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Общински съветници от ДПС искат "легнали полицаи"
Общински съветници от ДПС искат “легнали полицаи”

Още три жертви с коронавирус, заразените в страната станаха 1 447
6 нови случая на COVID-19, 4-ма излекувани

Затвори