Благотворителен фестивал “Подай ръка” събира средства за 5-годишния Дани и деца-сираци в Кения

0

Благотворителен фестивал “Подай ръка” събира средства за лечението на Даниел Златев и Фондация на българка в Кения, която се грижи за образованието на 65 деца-сираци. Припомняме, че 5-годишният Дани страда от Сарком на Юинг, но за последващото лечение се нуждае от средства.

С организаторите на благотворителната инициатива се е свързала Диана Дойчинова, която е в Кения, за да помоли за помощ. От края на месец март тази година, децата, за които се грижи, пият чиста вода, тъй като вече имат собствен водоизточник. Слеващата стъпка обаче е да се благоустрои училището и да си направят градина, от която да се изхранват.

Така благотворителният фестивал ще набира финансова помощ за двете каузи. От 30 май до 2 юни на малката сцена на Градската градина в Хасково ще бъдат организирани различни забавления за децата. Те започват всяка вечер от 19 часа, а на 1 юни от 18 часа. От 21:00 часа са предвидени прожекции на българските филми “Петя на моята Петя“, „Живот от живота“ и „Майка“. На 1 юни гости ще са д-р Георги Димитров и Георги Пеев, а на следващия ден от Кения ще пристигне и Диана Дойчинова. На 2 юни гост ще бъде Райна Димитрова с “Книжарница в куфар”. Входът е 4 лева.

На място ще се продават тениски на символична цена, на които дарители ще нарисуват или напишат свое послание за Дани и към децата в Кения.

Надеждата ни е да се случи празник на доброто, който да се превърне в традиция, заявяват организаторите на благотворителния фестивал.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ФК „Любимец – 2018“ с убедителна победа на обновения градски стадион
ФК „Любимец – 2018“ с убедителна победа на обновения градски стадион

Димитровградчани обраха отличията в националния конкурс “Като Ваня”
Димитровградчани обраха отличията в националния конкурс “Като Ваня”

Затвори