България затваря границите си в полунощ

0
Divel

Този нощ България ще затвори границите си за граждани от трети страни. Това става ясно от издадена заповед от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Забранява се влизането на всички граждани на трети страни през всички гранични пунктове и с каквито и да са транспортни средства, включително въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни. Забраната влиза в сила от 00:00 часа на 20 март.

Старско

Остава в сила забраната за влизане на територията на Република България на лица, пристигащи от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на България. На гражданите от тези държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства се позволява транзитно преминаване през територията на Република България с цел да се завърнат в държавата, където живеят или пребивават.

Забраната не засяга граждани на държави-членки на ЕС и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства, с изключение на 8-те изброени.

Забраната за преминаване не засяга здравни специалисти, здравни изследователи и специалисти по грижата за възрастни хора, транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен превоз, и друг транспортен персонал при необходимост, дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения, лица, пътуващи по хуманитарни причини; граждани на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава-членка на ЕС и преминават през България с цел да се завърнат в държава, в която живеят и пребивават.

Забраната е в сила до 17 април, включително.

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях.

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Роми
Медиатори и полиция влизат в ромските махали

Два нови случая на COVID-19 в България
Доставка по домовете в Ивайловград и Стамболово заради COVID-19

Затвори