Доставка по домовете в Ивайловград и Стамболово заради COVID-19

0
Divel

Общините Ивайловград и Стамболово организират доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се и самотно живеещи възрастни хора.

Служителите от общинското предприятие “Социални услуги” в Ивайловград ще осигурят доставките по домовете, като средствата за покупките ще се осигуряват от потребителите на услугата. Нуждаещите се могат да се обаждат на телефонен номер 0887 53 25 65, всеки ден от 8:00 ч. до 15:00 ч.

Старско

Община Ивайловград е въвела 12 електронни услуги, от които могат да се възползват гражданите. Заради извънредното положение, работещите служители в администрацията са на половина. Да бъдем отговорни и си останем вкъщи, призова кметът Диана Овчарова.

В община Стамболово заявките се подават на телефонен номер – 0879/ 635852, всеки ден от 9:00 до 15:30 часа. Мобилни екипи от общински служители ще доставят поръчките им до домовете.

Сутрешните заявки ще се изпълняват до следобед, а следобедните – на следващия ден. Заявки могат да се подават и при кметовете и кметските наместници в селата, които ще обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и ще съобщават данните на длъжностното лице.

Продуктите се закупуват със средства на възрастните и трудно подвижните хора по тяхна заявка. Молим заявки да подават само хора, които в този момент няма на кого да разчитат и апелираме за разбиране и отговорно отношение, каза кметът Аднан Йълдъз.

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях.

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обраха мъж, хванаха непълнолетен за дрога
Тарашиха Мерцедес в село Момково

Крадат компоти, телефон и 400 лева
Асеновградчанин пострада при ПТП

Затвори