Журналисти откриха плочата на бай Каро/ВИДЕО/

0
Divel

Колеги откриха барелефа на Карекин Карекинян – Каро. Председателят на СБЖ – Хасково Николай Грудев заяви, че е горд да бъде тук и да обяви успешния край на една благородна инициатива.

Началният тласък бе даден от община Хасково, която осигури половината от необходимите средства. Включиха се бизнесмени, политици и обикновени граждани. Големият фоторепортер ни напусна преди четири години на 87 години. Паметната плоча е поставена на сградата на ул. „Васил Друмев” №16, където се помещава хасковската редакция на вестник „Марица”.

Старско

Там за последно работи неуморимият бай Каро, както всички го познаваха. Дългата му кариера започва от „Хасковска трибуна“ и Работническо дело, където запечатва бившият първи Тодор Живков с агне в ръце. Историята на тази снимка трябва да се помни, понеже лентата на Каро свършва и накарва другаря Живков да му позира пак. Работи още за „Новинар Юг“ и Хасковска Марица.

Скулпторът Господин Тенев – Гуспата е сътворил барелефа, като точно е пресъздал Каро с фотоапарат в ръка. На кратката церемония се събраха всички колеги от гилдията. Кметът Станислав Дечев и областният управител Стефка Здравкова също уважиха събитието.

„Най-голямото ми удоволствие е да направя фоторепортаж. Няма таван в професията, казваше бай Каро. Поклон пред вечната ти памет, учителю!

 

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Домашен арест за полицая крадец/ВИДЕО/
Разследват болницата за източване на пари от НЗОК

Полицейски поршета
Откраднаха стотици левове от метална каса

Затвори