Разследват болницата за източване на пари от НЗОК

0
Divel

Прокуратурата разследва хасковската болница за източване на пари от Здравната каса, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването е започнало на 11 декември 2019 г. след сигнал от Териториална Дирекция „Национална сигурност“ – Хасково, в който са изложени данни за извършени злоупотреби при усвояване на средства от бюджета на НЗОК чрез използването на документи с невярно съдържание и деклариране на неверни обстоятелства от страна на лекари от Инвазивното отделение към МБАЛ – Хасково АД, относно проведеното лечение, използваните консумативи и медицински изделия при извършените инвазивни интервенции – поставяне на стентове на пациенти на отделението.

Старско

В хода на работа по досъдебното производство до момента при извършено претърсване и изземване в МБАЛ – Хасково АД , са били открити и иззети медицински изделия „Интракоронарен стент“, общо 23 броя, запечатани в алуминиеви опаковки, за които се предполага, че  са отчетени като реално използвани и по този начин на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Работата по случая продължава като предстои да бъдат изискани документи, както от МБАЛ – Хасково АД, така и от РЗОК-Хасково, да бъдат проведени разпити на свидетели и при необходимост да бъдат назначени експертизи.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Полицейски поршета
Откраднаха стотици левове от метална каса

Изгоряха 1 000 бали слама и сено
Запали се плевня в Радиево

Затвори