Учители и ученици посетиха Езиковата в изпълнение на Националната програма „Иновации в действие“

0
Divel

Учители и ученици от Плевен и Якоруда посетиха Езикова гимназия „Професор доктор Асен Златаров“ Хасково в изпълнение на Националната програма „Иновации в действие“.

На 24.06., 25.06. и 26.06.2021 г. преподаватели и ученици от три училища обмениха опит в Езикова гимназия „Професор доктор Асен Златаров“ – Хасково, като представиха своите постижения в приложението на иновативните модели на обучение.

Старско

През първия ден от посещението гостите от Плевен и Якоруда посетиха учебен час по предприемачество и се запознаха с проектите за учебни компании на единадесетокласниците от Езиковата, създадени в учебните часове за профилирана подготовка. Участниците в обмена наблюдаваха презентация за изграждащия се в училището STEAM център и за предизвикателствата, които проектът поставя пред учители и ученици. Ръководството на ученическия съвет представи на участниците в обмена дейността на съвета.

По време на втория ден от посещението се проведоха три иновативни открити урока, включващи приложение на модела 1:1 и на новите технологии в образователния процес, както и представяне на проекти, изготвени в проектобазирано обучение от разстояние в електронна среда. Учениците и учителите от Плевен и Якоруда се запознаха с дейността на клуба по журналистика и с действащото училищно радио. Проведена бе дискусия на тема „Ролята на проектобазираното обучение за повишаване на мотивацията на учениците”.

Обменът завърши с презентация на добри практики от приложението на модела 1:1 в Езикова гимназия „Професор доктор Асен Златаров“ – Хасково и дискусия за смисленото внедряване на новите технологии в образователния процес.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
56-годишен крие в потник 650 000 евро
56-годишен крие в потник 650 000 евро

Десетки деца преминаха под еньовския венец за здраве на Кенана
Десетки деца преминаха под еньовския венец за здраве на Кенана

Затвори