РЗИ, МВР и инспекцията по труда влизат на проверки във фирмите за мерките срещу COVID-19

0
Divel

Започват поетапни проверки на фирми за изпълнението на превантивните мерки срещу разпространението на вируса. РЗИ, МВР и Инспекцията по труда са инспектиращите институции, съобщиха от областна администрация.

При установяване на нарушение на препоръките от Главния държавен здравен инспектор се създават предписания за изпълнение. Ако предписанието не бъде спазено, се налагат строги санкции, в това число – спиране на дейността.

Старско

Областният щаб поиска съдействие от кметовете на общини, села и кметските наместници да следят за всички завърнали се от чужбина жители на селищата. Информацията за тези лица трябва да бъде обобщавана от кметовете на общини и предавана на РЗИ-Хасково с конкретни данни за лицето, от коя страна и на коя дата се е завърнало.

Кметовете на общините от областта трябва да имат готовност при увеличаване на броя на карантинирани лица, да въведат организация за осигуряването и снабдяването с храна и лекарства на нуждаещите се, самотно живеещи възрастни хора, трудноподвижни или болни хора.

Междувременно община Хасково продължава да изпълнява своите задължения по отношение на почистването и миенето на улиците в Хасково. Екипите не са прекъсвали тази работа. Работи се по график. Обработени са основните булеварди и централни квартални улици, местата около зеленчуковия пазар, големите търговски вериги и паркингите. Дейностите по миене на улиците и дезинфекция на парковете и местата за отдих в града, не отменят задълженията на хората да спазват мерките, наложени от Извънредното положение.

Бъдете отговорни към себе си! Спазвайте лична хигиена. Не се събирайте на групи. Не излизайте от дома си, ако не е наложително. Правете дезинфекция на общите части на жилищните сгради и дома си. Само с общи действия ще успеем да предотвратим разпространението на заразата от коронавирус. Вашите сигнали помагат да се справим в тази тежка ситуация. Благодарим Ви за отговорността! Пазете себе си и хората, които обичате! Това, което правим е в интерес на общественото здраве!

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях.

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изтича срокът за предписание в "Язаки", възможно е затваряне
Изтича срокът за предписание в “Язаки”, възможно е затваряне

Опашки на турската граница
България затваря границите си в полунощ

Затвори