Рали шампионът Димитър Илиев подкрепи кандидатите за депутатите от Коалиция “ПП-ДБ”

0

Осемкратният шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев бе в Хасково по покана на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”. Известният автомобилен състезател дойде, за да подкрепи кандидатите за народни представители от хасковската листа.

Илиев изнесе презентация на тема “Практики за безопасност на движението”, придружена от редица демонстрации. Мястото на събитието бе складова база “Марица” по пътя за Димитровград.

Шампионът заяви, че безопасността по пътищата трябва да бъде национален приоритет за бъдещите депутати. “Безопасността на движението не може да бъде делена на партии и на разричини политики. Тя е обща и касае всеки един гражданин. За мен е много важно, когато става въпрос за безопасността на хората да не се правят компромиси. Цялостното отношение на институциите към проблема е незадоволително. Силно вярвам, че идват добри времена за България, но положението, в което се намираме в момента не е никак розово. Всички пътуваме в чужбина, знаем как трябва да изглеждат европейските пътища и трябва да се стремим към това”, категоричен бе той.

“Вярвам, че това е коалицията, която мисли да доброто на хората и която е изпълнена с качествени, морални и ценностни хора. Тези, за които прироритет е здравето, образованието. Тези, които винаги са готови да подадат ръка и да помогнат, а не коалиция на кражбите и далаверите”, заяви още Димитър Илиев.

Последвалата лекция започна с въпроси от него към гостите на събитието. Мнозинството от присъстващите шофьори отличиха като отрицателна своя черта, че често се разсейват с мобилни устройства по време на шофиране. Именно невниманието и разсеяността е основен причинител на пътни инциденти. Други основни причини за произшествия са шофирането с висока скорост, отнемането на предимство и употребата на алкохол и упойващи вещества. “Лошото качество на пътната настилка в България и пълното безхаберие на институциите също са причина за пътнотранспортните инциденти у нас”, допълни Илиев.

Последваха и демонстрации на място. Двама доброволци усетиха какво е да ходиш на зигзаг, между конуси, след употреба на алкохол или упойващи вещества, с помощта на специални за целта очила, имитиращи ефекта на такива субстанции. Желаещи можеха да изпробват колко трудно е да шофираш и маневрираш след употреба на алкохол, придружавани от автомобилен инструктор в учебна кола, на подготвен за целта полигон. Присъстващите видяха и демонстрация с автомобил, управляван от професионален състезател, който показа как рязко се сменя лентата на движение, как се избягват препятствия на пътя и как се спира внезапно.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тол платформа следи превозните средства в реално време и пести време на бранша
Тол платформа следи превозните средства в реално време и пести време на бранша

Два магазина отворени, заведенията пуснаха кепенци/ВИДЕО/
Реални ли са пролетните намаления?

Затвори