От изключително значение за поминъка на хората е да се възстанови Узунджовския панаир, обявиха от „Възраждане“

0

„От изключително значение е да възстановим Узунджовския панаир. По този начин можем да запазим местният поминък на хората, както и съхранението на вековната традиция, прославяла селото още от времето на Османската империя. Узунджово е било част от Пътя на коприната и е голяма грешка на управляващите през последните 30 години, че не са се възползвали от този исторически извор, с който разполага община Хасково.

С възобновяването на историята на селото не само можем да развием туризма в общината, но и ще дадем глътка свеж въздух на хората в селото, като отворим път на местното производство и занаятчийство“ – каза на среща с местните Атанас Кръстев, трети в листата за кандидати за общински съветници от „Възраждане“. Изборите за ново местно самоуправление се насрочиха за 23 юни след указ на Президента.

Атанас Кръстев e роден в град Хасково. Отраснал в село Узунджово. Завършил е Университетът за национално и световно стопанство в гр. София – специалност “Предприемачество”.

Работил е в сферата на дигиталния маркетинг, а по настоящем управлява частен бизнес. Във „Възраждане“ е от 2021 година, като е избран за зам.-председател на местната структура.

Най-ярката му изява, с която той защитава правдата в държавата и родното Узунджово, е като разбива схема за купуване на гласове в селото.

„С мен тогава се свърза човек, пряко обвързан с ГЕРБ и ми предложи да работя за него, а необходимата сума, която каза, че му трябва, за да овладее селото беше 30 000 лева.“, припомня си Кръстев.

Той  категорично отказва и изразява позиция, в която ясно заявява принципите на „Възраждане“, а и своите собствени. След случката, представителите на ГЕРБ са с досъдебни производства и покупко-продажбата на гласове от страна на ГЕРБ е временно спряна.

На местните избори през 2023 г. той се кандидатира за кмет на селото. Той смята, че Узунджово има нужда млади и идейни хора, които са готови да работят и да решат наболелите проблеми на жителите, на които никой не е обърнал внимание през последните 30 години.

Възраждане е с N63 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Лешникотрошачката препълни залата на театъра в Хасково
Лешникотрошачката препълни залата на театъра в Хасково

Силата на модела за подражание – как навиците на родителите и децата са взаимосвързани?
Промениха Наредбата за работното време, почивките и отпуските

Затвори