Ограничават прохода Шипка заради събора на БСП

0

Утре от 8 до 12 ч. ще бъде ограничено движението на МПС над 3,5 тона по участък от път I-5 Габрово – Шипка, съобщават от АПИ.

Причината е традициония събора на социалистите в местността „Историческа поляна“ на връх Бузлуджа. От града на Богородица ще тръгнат три автобуса рано сутринта от площадка Спартак, научи xnews.bg.

Ограничението е за участъка от път I-5 между км 155+197 /пресичането с общинския път за кв. „Етър“/ и км 184+100 /участъка гр. Габрово – гр. Шипка/, както и за панорамния път III-5005 между връх Шипка и връх Бузлуджа в отсечката от км 0+000 до км 12+213.

Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 т е през Прохода на Републиката – път II-55 Велико Търново-Гурково. Моторните превозни средства ще се пренасочват от разклона за гр. Дебелец към Прохода на Републиката.

Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили ще се пренасочват от град Габрово по път III-552 през Трявна – Белица и Вонеща вода към път II-55 Прохода на Републиката и обратно. В участъка Трявна – Вонеща вода шофьорите трябва да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената временна сигнализация, тъй като преминават през участък с ремонтни дейности.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Новите електрически автобуси ще возят безплатно на 1 август(ВИДЕО)
Новите електрически автобуси ще возят безплатно на 1 август(ВИДЕО)

Саяна с нови екипи, наподобяващи монегаските
Саяна с нови екипи, наподобяващи монегаските

Затвори