Новите електрически автобуси ще возят безплатно на 1 август(ВИДЕО)

0

Новите пет електроавтобуси тръгват по линии 1 и 4 в Хасково от понеделник. В първия работен ден, на 1 първи август, пътниците ще пътуват безплатно.

Това съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев по време на финалната пресконференция относно приключване изпълнението на проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в гр. Хасково, чрез доставка и експлоатация на електрически автобуси за нуждите на обществения транспорт“.

На събитието на Тролейбусно депо Хасково бяха отчетени резултатите от изпълнението на проекта и бе даден символичен старт на експлоатацията на придобитите активи в резултат от изпълнението на проекта. „Радвам се, че днес финализираме един проект, който на пръв поглед изглежда лесен, но в течение на времето се превърна в един от най-сложните, които изпълняваме. Този проект беше започнат от предшественика ми, сега го завършваме и затова държа да благодаря преди всичко на екипа, който работи по проекта през цялото това време, за да се реализира тази идея по най-добрия начин. Пожелавам успешна и безаварийна експлоатация на електроавтобусите от „Тролейбусен транспорт“ и нека всички хасковлии да ги ползват със здраве“, каза кметът на община Хасково Станислав Дечев.

Административният договор за финансиране на проекта за електрическите автобуси е подписан на 13.12.2019 година. Периодът на изпълнение на договора е 38 месеца. Датата на стартиране на изпълнението е 30.12.2019 година. Обща стойност на бюджета е 5 994 800,00 лева от които 5 000 000 безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020. ДДС е недопустим разход, затова 994 800 лева са собствен принос на община Хасково.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Саяна с нови екипи, наподобяващи монегаските
Саяна с нови екипи, наподобяващи монегаските

Катя Панева иска средства за реконструкцията на напорен водопровод
Катя Панева иска средства за реконструкцията на напорен водопровод

Затвори