Нов заразен с COVID-19 в Свиленград

0

Нов случай на заразен с коронавирус в Хасковска област, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Става въпрос за мъж на 54 години от община Свиленград. В РЗИ-Хасково е постъпила информация, че мъжът се е изследвал по свое желание за коронавирусна инфекция, като тестът му е положителен. Той е в добро състояние и е поставен под домашна карантина. Издирват се контактните му лица.

През последното денонощие на територията на област Хасково са взети 10 проби за наличие на коронавирусна инфекция от МБАЛ-Хасково. Пробите са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Отрицателни са и всички 72 PCR теста взети от РЗИ-Хасково предния ден.

Иначе, рекорден брой заразени за последното денонощие в страната. 104 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас. Общият брой на заболелите е 2 993, от които активни са 1 162. Това сочат данните на Единния информационен портал.

На практика, за първи път от появата на вируса България регистрира над 100 заразени за 24 часа. Предишният пик беше регистриран в края на април, когато заразените бяха 90.

Излекуваните лица са 1664, от които 42 са регистрирани през изминалото денонощие.

167 са починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19. През изминалите 24 часа няма регистрирани нови смъртни случая.

Пациентите, при които е констатиран COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 187. 17 от тях се намират в интензивни структури.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 2; Велико Търново – 1; Кърджали – 1; Пазарджик – 2; Перник – 1; Плевен – 4; Разград – 3; Сливен – 8; Смолян – 41; София област – 4; София град – 19; Стара Загора – 15; Хасково – 1; Шумен – 2.

Националната информационна система показва, че към момента медицинските служители с доказана коронавирусна инфекция у нас са 306. Установени са 4 нови случаи, от които лекар и санитар от София град и двама санитари от Плевен и от Сливен.

 

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Черна мамба ухапа доктор
Черна мамба ухапа доктор

„Лято по ноти“ стартира от днес в Хасково 
„Лято по ноти“ стартира от днес в Хасково 

Затвори