Черна мамба ухапа доктор

0

Черна мамба ухапа ветеринарния лекар д-р Георги Еленски от Хасково.

В момента той е настанен в болница и като по-чудо е прескочил смъртта. При отваряне на аквариума, вероятно за почистване, най-отровната змия в света го захапала. Тя е част от личната му колекция от екзотични животни. Инцидентът е станал преди седмица.

Черната мамба е изключително бърза и смъртоносна змия. Съдържа много опасна невротоксична и кардиотоксична отрова, която може да убие човек за по-малко от 30 минути. Тя мигновено поразява централната нервна система и стига до сърцето.

Докторът все още се намира в интензивното отделение. Очаква се да бъде изписан до дни. Пълното възстановяване на човек, претърпял изключително редкия инцидент да бъде ухапан от черна мамба, отнема месеци, коментираха специалисти.

Д-р Еленски се занимава със змии от 20 години. Собственик е на най-опасните змии в света. Черната мамба, заедно с други влечуги, се показват на изложби за атракция на посетителите в доста градове, като за последно гостуваха в Хасково през февруари в читалища “Заря”.

Самият той признава, че човек трябва да бъде много опитен и внимателен с тях и няма право на грешки. “Може да се овладее мамба, но не от всеки човек. Трябва да си много хладнокръвен и прецизен в действията си”, казва той в интервю. Споделя, че е имал ситуации, в които е бил на косъм от ухапване.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
„Лято по ноти“ стартира от днес в Хасково 
„Лято по ноти“ стартира от днес в Хасково 

Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
Комшия сигнализира за съседка, завърнала се от Англия

Затвори