Фалстарт, вот на недоверие и опиум за народа

0

Новите предсрочни парламентарни избори тропат на вратата на българския омалял електорат. Това най-вероятно ще започне да се случва от вторник след вота на недоверие към правителството.

Старско

Усещане за фалстарт се довя с учредяването на партия „Български възход“ днес (неделя – 19 юни 2022 г.). Така се получи, щото съоснователката Ралица Симеонова обяви, че напуска. Тя е сочена за дясната ръка на бившия служебен премиер Стефан Янев. Решението си Симеонова обяви по модерному във фейсбук. Обоснова се, че няма как да бъде част от този проект, чрез който тя, в лично качество, не може да изпълни основния си ангажимент. „Тоест, не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път”, написа Ралица Симеонова. Що изобщо се учредяват тогава, явно времето ще покаже.

Цялата тази ситуация може да се събере и под формата на стар виц от времето на развития социализъм в България, който така и не се състоя.

По онова време женица застанала пред църквата и нареждала:

– О, Господи! Моля те, дай ми 20 лева, че много ми трябват!

Чул я партийният секретар и й рекъл:

– Другарко, религията е опиум за народа! Ето, вземи тия 10 лева, но искам да знаеш, че ти ги дава един истински комунист, а не някакъв си там измислен Господ!

Когато партиецът отминал, лелката отново вперила очи към църквата и казала:

– О, Господи! Благодаря ти, че чу моята молитва и толкова бързо ми изпрати 20 лева! Само едно не разбрах, защо ги прати по комунист?! Та той веднага отмъкна половината!

Сега, уважаеми читатели, заменете думите другарко, с госпожо и комунист със съвременен български политик, и си правете изводите. Даже и 10 лв. от онези 20 няма да има.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
С камбанен звън и молитва Хасково подкрепя българските медици
Студенти играят на „Сцена на края на града“

Здравко Марков: Една мечта се сбъдна, все още се въздържам да вляза в политиката
Здравко Марков: Една мечта се сбъдна, все още се въздържам да вляза в политиката

Затвори