Европейски ден на спорта в ОУ” Любен Каравелов”(ВИДЕО)

0

Европейския ден на спорта отбелязаха днес в основно училище „Любен Каравелов“ в Хасково. Специални гости на събитието бяха Георги Пеев(световен шампион по плуване 100 метра бруст от Световното първенство за трансплантирани в град Пърт, Австралия), Адриано Дженев( европейски шампион по тенис до 18г., участник в Ролан гарос) и Бруно Дженев(шампион по тенис във връзрастова група до 12 г.)

Стартът беше даден от директора на училището Мариела Златева в 7:45 часа с масови спортни упражнения в двора на училището.

Специална лекоатлетическа щафета, оглавена от гостите Георги Пеев и Адриано Дженев под мотото “Спорт#БезОтпадъци”, демонстрира на практика как разделно се сортират и изхвърлят битовите отпадъци. Състезателните атракции включваха още надпревари по лека атлетика, волейбол, бадминтон, футбол. Пъзел от спортна гимнастика демонстрираха момичетата от мажоретния състав на учителя по физическо възпитание Антония Иванова.

Училищният двор беше превърнат в пространство за демонстрации на различни видове активности и спортни ателиета. Важно място заемаха и провъзгласените за стрес мениджмънт терапевти – домашни любимци кучета, които дефилираха със своите стопани в училищния двор.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Григор Димитров започва срещу французин на Мастърса в Париж
Гришо стартира с фамозен обрат в Пекин

Ученици от ПМГ посетиха областна управа
Ученици от ПМГ посетиха областна управа

Затвори