Анастас Караиванов: Моля се детето да оцелее(ВИДЕО)

0

Собственикът на азиатския вълкодав Анастас Караиванов бе пуснат на свобода от Районния съд в Хасково срещу гаранция от 6 000 лева.

Старско

Районната прокуратура поиска най-тежката мярка задържане под стража. От събраните материали са налице всички предпоставки за налагането й, обясни искането си прокурор Рени Тотева.
Съдът обаче не уважи искането на прокуратурата. Предстои изготвянето на съдебно-медицинска експертиза, която да установи телесните увреждания на детето.

Анастас бе задържан, след като едно от неговите кучета азиатски въкодав нахапа жестоко 10-годишно дете в село Въгларово. В тежко състояние то се намира в пловдивска болница.

“Не се чувствам виновен. Искам само детето да е живо и здраво”, каза пред медиите Анастас Караиванов. “С каквото мога ще помогна. Ако трябва всички животни ще продадам, ако трябват някакви пари да се дадат за лечение, за рехабилитация, за всичко ще съдействам на родителите”, каза още той.

Караиванов обясни, че има 6 кучета. Гледал ги, защото няколко пъти го били крали. Категоричен бе, че животните не са участвали в боеве. Според него досега кучетата не са създавали проблеми. След инцидента ги подарил на хора, които да се грижат за тях.

“Аз се чувствам толкова зле за това дете. Бях там, 15 минути докато дойде линейката съм му държал ръчичката и се моля единствено да оживее. Дал съм обет пред себе си и хората, всичките кучета съм ги подарил. Знам каква е болката на хората и аз също страдам”, каза още Анастас.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Децата на Ивайловград с химн за Националната награда „Ивайло Балабанов”
Децата на Ивайловград с химн за Националната награда „Ивайло Балабанов”

На опашка за записване в УНСС с домашен любимец
На опашка за записване в УНСС с домашен любимец

Затвори