2 млн недостиг в бюджета на Димитровград заради коронавируса

0

2 000 980 лв е недостигът в бюджета на община Димитровград, заради коронавируса и извънредното положение, съобщи кметът Иво Димов.

700 000 лева общината е изгубила само заради спирането на работата на неделния пазар. За периода от март до май има 43% недостиг спрямо отчетените постъпления от местни приходи за същия период на 2019 -та година.

„Голяма част от този недостиг няма как да се навакса. Затова планираните капиталови разходи от собствени средства ще бъдат внимателно прецизирани. Последните години хората свикнаха да правим улици, тротоари, паркоместа. Тази година няма да можем да направим такива“, каза Иво Димов.

Той уточни, че съкращения в администрацията няма да се правят. Всички навършилите пенсионна възраст служители обаче ще получат предизвестия за пенсиониране.

Разходите, направени от общината по време на извънредното положение, свързани с дейности по дезинфекция, облекла и консумативи възлизат на 101 696 лв. Допълнително още 20 250 лв. са изразходвани за осигуряване на “Топъл обяд по време на извънредното положение”, с които община Димитровград дофинансира получаването на топла храна на още 236 човека от собственият си бюджет.

Няма да има тържества и за празника на града. „Обстановката не позволява дългосрочното планиране на големи събития, които са обвързани с договори и авансови плащания към изпълнителите“, уточни градоначалникът. Вероятно обаче ще има програма само на 2 септември.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Съд
Прокуратурата предаде 25 лица на съд през май

Един милион за противоградова защита в Хасковско/ВИДЕО/
416 противоградни ракети изстреляха в Хасковско

Затвори