11 нови с COVID и един починал в Хасковско, нов рекорд за страната

0
Divel

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 11 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, един починал и един излекуван.

За пореден път България бележи нов абсолютен рекорд новозаразени с коронавирус за денонощие – 998 при направени 7 442 PCR теста, показват последните публикувани данни на Единния информационен портал. Положителните проби са 13,4% от общия брой изследвания.

Старско

Новозаразените по общини са както следва: Община Хасково – 4 човека, две жени на 45 г. и 61 г. и двама мъже на 53 г. и 56 г.;Община Димитровград – 2-ма човека, жена на 45 г. и мъж на 59 г.; Община Харманли – 1 човек, жена на 26 г.; Община Свиленград – 1 човек, жена на 57 г.; Община Тополовград – 1 човек, мъж на 34 г.; Община Минерални бани – 2-ма човек, жена 75 г. и мъж на 34 г.;

Двадесет и петият починал, при когото е била потвърдена коронавирусна инфекция, е мъж на 80 г. от община Харманли. Той е бил приет и диагностициран в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково на 12 октомври и е починал на 16 октомври.

Излекувана е жена на 26 г. от община Харманли;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 383 души. Общо хоспитализираните лица са 36, от тях 32-ма са настанени в Инфекциозно отделение, трима са настанени за лечение в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково и един човек се лекува извън областта. На домашно лечение са 109 човека, починали са 25-ма, а напълно излекувани са 213 човека.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Наближава крайният срок за регистрация на кладенци
Наближава крайният срок за регистрация на кладенци

Разкриват нови 15 легла за COVID, затварят пенсионерските и социалните клубове
Разкриват нови 15 легла за COVID, затварят пенсионерските и социалните клубове

Затвори