Разкриват нови 15 легла за COVID, затварят пенсионерските и социалните клубове

0
Divel

Да бъдат затворени пенсионерските и социалните клубове до 30.11, предлага общинският кризисен щаб. Това обяви след заседанието кметът на Хасково Станислав Дечев.
В заповедите на здравния министър е заложено в заведенията на един квадратен метър да има разположен един човек, областният кризисен щаб е с предложение на 2,5 кв. м. да има един човек, от община Хасково се съгласяват.

“Бизнесът трябва да работи и да функционира, за да може да съществува в тази трудна обстановка”, заяви Дечев.

Старско

Три мерки, които предлага общинският щаб, са различни от тези на здравното министерство – осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра на пазари и тържища, създаване на еднопосочно движение на гражданите и задължително носене на маските по пазарите; ограничаване на броя на лицата, посещаващи нощни клубове на закрито и открито, да няма повече от 1 човек на 2,5 кв.м. и провеждането на масови мероприятия да се съгласува с областния кризисен щаб. “Общината вече спазва тази мярка, като ние съгласуваме всяко едно събитие с областния кризисен щаб”, каза Дечев.

Хасковската болница в момента е с 35 легла, които са пълни. Едното вътрешно отделение ще се отдели и в него ще се създадат още 15 легла, с което общият брой на леглата стават 50.
“Разкриваме поетапно отделение след отделение. Към този момент има медицински персонал, който да се грижи за болните”, увери градоначалника.
“Аз поисках и е време всички общински болници да приемат техните болни от коронавирус, а нашата областна болница да приема болни само от община Хасково. Аз като кмет на

Хасково искам да има място, където нашите граждани да бъдат лекувани. В белодробната болница има 8 легла, към момента има 3 настанени там с COVID-19”, заяви още Станислав Дечев.

Към днешна дата има 4 човека с коронавирус от общинската администрация.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Борисов: Карантината трябва да стане 10 дни
Борисов: Карантината трябва да стане 10 дни

stulb 937b7
Хванаха кражба на ток в Хасково

Затвори