Затварят на Петковден бул.”Освобождение” за ремонт

0
Divel

В сряда на Петковден/14.10 2020г./ ще бъде преустановено движението по бул. „Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул.“Драгоман“ до кръстовището с бул.“Илинден“ в Хасково.

Започва  изпълнение на проект “Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в участък от бул.“Освобождение“, от бул.“Илинден“ до ул.“Македония“. Разрешението за началото на строителните работи е от 08.10.2020 година.

Старско

За целта се въвежда Временна организация на движението по бул.“Освобождение“, съгласно Заповед на кмета на община Хасково от 09.08.2020г.

Проектът предвижда следната временна организация на движението. Преустановява се движението на моторни превозни средства по бул.“Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул.“Драгоман“ до кръстовището с бул.“Илинден“, като движението се пренасочва по следните обходни маршрути:

-Движещите се МПС от бул.“Илинден“ към бул.“България“ се пренасочват по бул.“Илинден“-бул.“Васил Левски“- бул.“България“- кръстовище с бул.“Освобождение“;
– Движещите се МПС от бул.“България“ към бул.“Илинден“ се пренасочват по бул.“България“-бул.“Васил Левски“ – бул.“Илинден“- кръстовище с бул.“Освобождение“.

Промените се сигнализират с пътни знаци Ж3 с надпис “бул.“Освобождение“ в ремонт“ и схема на обходния маршрут. Допълнително се поставят табели Т17 с надпис „Не важи за живущите“ , като при пропускане на МПС на живущите, движението ще се регулира с регулировчик и ще се преустановява работата на машините.

Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково. В обхвата на поръчката влизат следните участъци:

1. Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в района между бул. „Съединение „, бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“ – дължина 1200 м.
2. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ – дължина 400 м.
3. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш- дължина около 350 м.
4. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. „Съединение“, от Областно пътно управление до шахта намираща се зад читалище „Заря“ – дължина около 500 м.
5. Изместване на хранителен водопровод от ул.“Панорама“ за кв.“Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“- дължина 350 м.
6. Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“ – дължина 850 м.
7. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в района между ул. „Стара планина“, ул. “Кавала“ и бул. “България“ – дължина около 900м.

Общата стойност за реализиране на обект “Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа на град Хасково“, обхващащ горепосочените седем подобекта, е 1 527 960 лв. с ДДС.

За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители.

Съгласно Споразумение между Община Хасково и МРРБ, предоставените финансови средства са в размер на 260 000лв. Тези средства ще позволят изпълнение на строежите по т.2 и т.3.

След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“, участъкът ще бъде асфалтиран. Временната сигнализация се поставя за период до 12 декември 2020г.

Община Хасково поднася своите извинения за временното неудобство!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тир аварира, опашките продължават
Нафиркан грузинец подпря колега

55-годишен бута 25 лева подкуп на катаджии
55-годишен бута 25 лева подкуп на катаджии

Затвори