Заместник-кметът на Тополовград посети хората с увреждания

0

Няколко повода събраха на 9 декември членовете на Общинската организация на инвалидите. Те отбелязаха Международния ден на хората с увреждания, годишнина от откриването на Дневния център за хора с увреждания и 30-годишнината от създаване на Съюз на инвалидите в България.

„Международният ден на хората с увреждания се отбелязва, за да напомни на човечеството, че има едни по-специални хора в живота ни, които се нуждаят от вниманието на обществото, от загриженост и помощ, за да живеят достойно своя живот“ – каза заместник – кметът Антоанета Палазова, която бе гост на хората от Общинската организация на инвалидите.

От името на ръководството на Общината, тя увери, че Общинското ръководство осъзнава своята отговорност и ще продължава да работи, за да помага на инвалидите в трудното им ежедневие.

Весел поздрав с няколко народни танца отправиха към присъстващите младите им приятели от Средно училище „Д-р Петър Берон“,десетокласнички от класа на Димитрина Илиева. От миналата година учениците работят по проект за хора с увреждания. Те са запознати с работата на организацията и са помогнали за издирването на деца с проблеми. Председателят на дружеството Милушка Павлова благодари на момичетата за приятелството, за работата, която вършат отговорно, пожела им все такова милосърдие и доброта.

В Общинската организация на инвалидите членуват 59 души от града и селища на Общината.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Започва поетапната продажбата на електронни винетки в пощите
Цените на винетките остават същите през 2020 г.

Учениците от гимназията по лека промишленост представиха коледно вълшебство
Учениците от гимназията по лека промишленост представиха коледно вълшебство

Затвори