Връчиха званията „Почетен гражданин на Хасково“/ВИДЕО/

0
Divel

Званията „Почетен гражданин на Хасково“ бяха връчени на тържествена сесия на Общинския съвет.

Отличията бяха връчени на хореографа и художествен ръководител на Танцов ансамбъл „Южняци“ Васко Димов, доц. д-р Георги Граматиков – историк и дългогодишен директор на Регионалния исторически музей и на Капитан Петко войвода посмъртно.

Старско

„Фолклорът е неизменна част от историята на града. Той е жив и днес“, написа в Книгата на почетните граждани Васко Димов. Именно от тази зала в Драматичния театър започва и неговата среща с фолклора. Изключително развълнуван бе и доц.д-р Георги Граматиков. Той припомни, че през 1995 година е внесъл мотивираното си предложение до тогавашния кмет Стоян Илиев за определяне на 8-ми септември за Ден на Хасково.

Посмъртно със званието бе удостоен Капитан Петко войвода, а плакетът получи неговата праплеменица Петя Боева.

Отличия бяха връчени и на двама учители за заслуги към образованието и културното дело. В начален етап на образованието това е Стилияна Ангелова, старши учител по музика в ОУ „Никола Вапцаров“, а в прогимназиален етап – старши учителят по математика в ПМГ Юлия Кръстева. Актьорът Стефан Цирков получи отличие в категория „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музикалното дело“.

Кметът Станислав Дечев връчи отличия и на МБАЛ „Хасково“ , РЗИ и ОД на МВР, както и на хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Наградени бяха лекарите в ОАИЛ д-р Георги Димитров и д-р Владимир Вълев, директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Снежана Иванова, Валентин Делчев – младши разузнавач и инспектор Цветан Дамянов от РПУ-Хасково.

В края на сесията бе изказана благодарност на почетния гражданин на Хасково отец Антони Енев, който се оттегля от служба. Той е ръкоположен за свещеник на днешния ден преди 71 години. През това време е кръстил над 8 700 деца и е извършил над 2 500 венчавки.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Четири гълъба отлетяха за Корнелия Нинова/ВИДЕО/
Четири гълъба отлетяха за Корнелия Нинова/ВИДЕО/

Четирима задържани за масовия бой
Трима крадци избягаха, други двама задържаха

Затвори