Турски военнослужещи ще преминат през Капитан Андреево

0

Днес и  утре на ГКПП Капитан Андреево се очаква да преминат през Хасковска област личен състав и техника на въоръжените сили на Република Турция за присъединяване към стабилизиращите сили на НАТО в Косово (Kosovo forces KFOR).

Министерството на националната отбрана на Турция съобщи, че изпраща допълнително военно подразделение в Косово, където по-рано имаше сблъсъци между силите на Алианса КейФОР и косовски сърби, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

В информацията се казва, че решението е било взето в отговор на искане на командването на обединените въоръжени сили на НАТО в Неапол.

Турското министерство на отбраната подчертава, че Анкара продължава да допринася за гарантирането на мира и стабилността на международно равнище както на двустранна основа, така и в контекста на мисиите на ООН, НАТО, ЕС и ОССЕ.

“Турция се придържа към конструктивна позиция и по въпроса за разрешаването чрез диалог на ситуацията в северната част на приятелско и братско Косово, където имаше напрежение, застрашаващо сигурността и стабилността на региона. Анкара призовава всички страни да проявят сдържаност”, се казва в съобщението.

Според данните, разпространени от турското министерство на отбраната, подразделението на турските специални части ще бъде прехвърлено до 4-5 юни в района на казармите “Султан Мурат” в Косово.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Гришо продължава напред на "Ролан Гарос"
Гришо продължава напред на “Ролан Гарос”

Велоалеята на Кенана опасна за велосипедисти
Как да изберем безопасни детски играчки за навън?

Затвори