Предизборни драми с Бойковци в политическия плод-зеленчук

0
Divel

Предизборни драми с Бойковци се разиграха от София до Симеоновград тази седмица.

Най-напред дойде министърът Рашков да разкаже как в региона се задържат изборни пазарджии. После на гости на една кметица пристигна Борисов с младежите му, за да обясни, че всичко е полицейски произвол.

Старско

Все едно, че докато този Бойко беше на власт, никога не е имало подобни акции, когато наближи време за вот. Ми имаше, а и тогава, както вероятно и сега – пара се вдига, осъдени няма. Междувпрочем има една разлика. Докато при управлението на герберите в акциите срещу купувачите на гласове, се изтипосваше пред камерите и по някой прокурор, сега прокуратурата загадъчно мълчи. Мълчанието злато ли е, или за тоталното разединение между МВР и държавното обвинение на най-високо ниво?

Че няма нищо ново под Слънцето, се вижда и от един друг ход на Борсов, който много напомня на костинбродската афера, раздухана от Мая Манолова през 2013 г. Тогава тя и Николай Бареков подадоха сигнал до ДАНС, че с обществена поръчка в частна печатница се печатат по-голямата част от изборните книжа и се подготвяла манипулация на 400 000 гласа.

Около толкова бюлетини били напечатани тогава в повече от разрешените по закона за гласуване. Разпределили ги по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи – за имащите право на глас български граждани в чужбина. Беше повдигнато и обвинение за престъпление по служба на Росен Желязков – по онова време главен секретар на служебното правителство, заради неупражнен контрол от негова страна върху субекти, имащи отношение към изборния процес. Софийският градски съд се произнесе, че намерените бюлетини не могат да бъдат използвани за изборна измама и оправда Желязков.

Сега, подобно на тогава, но Борисов твърди, че ги “хванал по боксерки” в манипулация. Става въпрос за 228 нелицензирани машини за гласуване, вкарани в софийски склад при лицензираните. 228-те апарата били доставени с транспорта на частна фирма, ескортирана от полиция. “Всичко честно и почтено се изчегъртва в момента. Не знаем в чужбина какво е изпратено и дали не са ги подменили. 228 машини тихомълком. Говорим за гласуване, не говорим за плод и зеленчук”, обясни Борисов, който има опит от плод и зеленчук. Става въпрос за сравнението му отпреди 2 г. за вноса на краставици и доставката на газа. Каза го на трасето по изграждането на интерконектора Гърция – България, дето и досега не е тръгнал.

Толкова за плод-зеленчука в българската политика. А ето и какво се случва при всяко българско правителство, включително и Бойковото, когато релсите свършат: началник-влака и кондукторите клатят вагоните. Машинистът надува свирката, а пътниците си мислят, че влакът продължава да върви.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:[email protected],  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Експерти предупреждават за онлайн измами около Черния петък
Експерти предупреждават за онлайн измами около Черния петък

Пристигат още 265 ваксини в Хасково
Двама учители сред 58 новозаразени с COVID-19, 5-ма са починали

Затвори