Петьо Сурчев: Без агресия на улицата, спортната злоба в залата

0


 

Петьо Сурчев е председател на хасковския клуб по ММА. Двамата с Георги Тонев от близо 5 години тренират и учат на смирение в бойния спорт хасковлии в зала “Дружба”. Сурчев коментира и нашумелия двубой между Любо Делев и Иван-Кюстеднилецът, при който цесекарят би за 42 секунди опонента си.

 

Как ще коментирате нашумелия сблъсък между Любо Делев и Иван-Кюстендилецът? Имаше ли наченки на ММА?                                                                                                –  Трудно ми е да коментирам, аз не познавам толкова средите на футболните запалянковци и агитките им. Двубоят между двамата беше професионално изигран, но накрая имаше доста агресия, която трябваше някой да я спре. След като са решили да правят нещо подобно в зала, е нормално да има и съдия, или някой който да контролира двубоя.

Какво означава този модерен спорт ММА?
– ММА е модерен, но той си е съчетание от борба на земя, хвърляне от джудо и самбо удари от бокса, съчетано е всичко от бойните спортове. Този спорт не е измислен да има агресия в него, той е като всеки останал спорт.

Може ли да се каже, че това е начин да се решават спорове? Доста хора се предизвикват, даже известни личности като актьора Ивайло Захариев и футболиста Даниел Златков?
– Така излиза по това, което се случва последните месеци. Сблъсъкът трябва да е регламентиран с ММА правила. За разлика от този сблъсък между футболните запалянковци. Явно хората се опитават да блеснат в този спорт.

Клубът в Хасково на последното съзтезание какво спечели?
– Ние взехме няколко медала на последното държавно първенство. Христо Бончев взе златен, Денислав Сурчев сребърен медал, взехме общо 8 сребърни медала.

Какво възпитава в младите ММА?
– Като всеки боен спорт трябва да възпитава смирение. Никаква агресия на улицата. Агресията може да е в залата, на състезанието, но тя е по-скоро спортна злоба и дотам. Всеки трябва да се държи добре в обществото и никаква агресия навън.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Медиите в Казахстан хвалят хасковлията Мъри
Медиите в Казахстан хвалят хасковлията Мъри

Балканската хиперкола - убиец на Tesla Roadster
Балканската хиперкола – убиец на Tesla Roadster

Затвори