Петър Колев: Успех на Мъри, ЦСКА не постъпи добре със Стамен

0
Divel

Хасковлията Петър Колев от 2019 г. е помощник треньор на Димитър Димитров-Херо в ПФК”Берое”/Стара Загора/

1.”Берое” ти беше последният клуб като футболист. Какво е за теб да се завърнеш под Аязмото?

Старско

– Берое бе последния ми клуб като футболист и първият като треньор. Завръщам се с огромно удоволствие, добре познато място, радвам се, че получих тази възможност за работа.

2. Каква е оценката, която може да се постави след изминалия полусезон?

– Едва ли може да се даде реална и точна оценка, въз основа на ситуацията, в която живеем. На база на потенциала на някои отбори и на нашия, реалното положение в класирането не е това, което е в момента, така че има какво да се желае по отношение на класирането. Подменихме 90 % от състава, което ще изисква време за оптимален синхрон. Нашето място е в тройката, ако успеем, ще е ок.

3. Бързо ли се възстановява един футболист, прекарал COVID-19?

– Разнопосочни са вижданията, субективно е за всеки играч, както самото заразяване, така и протичането му. Възстановяването е различно, при едни е по-бързо, при други по-бавно. След известно време се виждат и пораженията в организма.

4. Един мач без публика е като на тренировка. Липсва ли публиката на стадиона?

– Естествено, че липсва публиката, особено за “Берое” и за клубовете, имащи добра посещаемост. За отборите е демотивиращо без привърженици. Гледаме и големи европейски първенстава, и там без фенове няма атмосфера.

5. Къде ще бъде зимната подготовка на Берое?

– Изцяло в Стара Загора, надяваме се на благоприятна зима, за да си свършим работата. Имаше опция за Турция, но предвид пандемията, предпочетохме тук, където имаме прекрасна база. Програмата е ясна, ще изиграем 7 контроли.

6. На кои постове ще има нужда да се подсили отборът?

– Отборът в сегашния си вид е достатъчно конкурентноспособен, въпросът е всички играчи да са здрави. Ако има изходящ трансфер, ще търсим някои, но засега това не е тема номер едно. Добре представящият се Макута има договор до лятото.

7. Има ли сили отборът да преодолее Левски за купата и ще вземе ли Берое квота за евроучастие?

– По-краткия път е през купата, ще играем с всички сили за спечелването й. Така или иначе, на някой етап ще се паднем с отборите, които имат аспирации за тази купа, приемаме жребия спокойно. Надявам се на Герена да има публика, за да я има и чисто футболната атмосфера. Смятам, че имаме силите и възможностите да победим в този мач сините.

8. Ти беше асистент в Лудогорец, сега на път е Станимир Стоилов да поеме отбора от Разград. Какво ще му пожелаеш?

– Аз разбрах за евентуалното му преминаваме в Разград. Говорихме последно преди 10 дни, тогава нямаше индикации, но явно нещата са се случили след това. Мога да му пожелая успешно представяне и трябва да завърши успешно реформата, която е започната в “Лудогорец”. Отборът да не повтори последното си участие в Лига Европа, но смятам, че с Мъри ще бъдат доста по-добре. Знаем, че той има афинитет към евротурнирите.

9. Правилно ли бе сменен от ЦСКА другият специалист от Хасково Стамен Белчев?

– Първо не знам дали правилно бе назначен. Когато назначаваш един треньор, преследваш го няколко месеца и го искаш, и после само след 4-5 кръга от първенството го сменяш, смятам, че не е добре. От друга страна – да, класираха се в групите на Лига Европа, което е голям успех за ЦСКА. Заслуга има треньора и воденият от него отбор. Явно са се случили някои вътрешно клубни неща, които са натежали. Като цяло аз съм за българските и можещи треньори да ръководят българските клубове. Не казвам, че Бруно Акрапович е слаб треньор – напротив добър е, но не мисля, че визията за футбола му е това, което изисква ЦСКА.

10. В личен план повече от четири години живееш с олимпийската шампионка Тереза Маринова, мислите ли за сватба?

– Поне засега нямаме такива намерения, като дойде момента, и това може да се случи. За сега сме ок така, чувстваме се добре. Имахме планове за почивка, но с тази несигурност в света, предпочетохме да останем тука.

Едно пожелание за читателите на сайта.

– Да са търпеливи, да се пазят здрави и да знаят, че това ще мине, но трябва търпение да се преборим с него.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Данъчните спипаха неотчетени продажби в хасковски автошколи
Важно! Годишно приключване в НАП в периода 1-10 януари 2021 г.

Детските градини в Хасково посрещнаха отново децата (ВИДЕО)
Детските градини в община Хасково са готови да приемат деца от 4 януари

Затвори