Първите ученици се записаха в гимназиите след първо класиране

0
Divel

Хасковските гимназии записаха вече първите осмокласници, приети след първо класиране. По-рано днес от МОН обявиха резултатите от класирането.

В хасковската Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” записването започна в 11 часа. Опашки от желаещи не се образуваха. В гимназията е създаден ред, по който се спазват всички противоепидемични мерки. Във фоайето, както и в двора на училището има чинове, където се попълват декларациите за записване. Всички служители носят предпазни маски или шлем. В гимназията паралелките с най-висок бал са “Английски с немски език”, следвана от “Английски с испански език” и “Английски с руски език”. Паралелката с най-нисък минимален бал е “Английски с френски език”.

Старско

До 15 часа в хасковската Езикова гимназия са се записали около 30 ученици.

От РУО-Хасково информираха, че към този момент няма закрити паралелки в областта.

Записването в гимназиите и подаването на заявление за участие във второ класиране е до 16 юли, включително. Ако ученик желае да участва на второ класиране следва да подаде заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Ако не е класиран на първия тур по нито едно желание, ученикът автоматично участва във второ класиране.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковските полицаи се лъкатушат за протеста
Арест за младежи, обрали четири кафе автомата

Надрусан младеж бръмчи с Фолксваген
Надрусан младеж бръмчи с Фолксваген

Затвори