Парашутисти в Хасково срещу парашутизма в БСП и други (не)преходни истории

0
Divel

Парашутисти в БСП-Хасково снеха доверието си от евродепутата Елена Йончева, която гласно изрази позицията си относно некои особености в държанието на националната си лидерка Корнелия Нинова. “Долу парашутиста”, скандират парашутисти – поредно нещо непреходно в започналия през 1989 г. преход.

Докарахме я до там, че родени през 90-те обясняват на родени през 60-те, колко лошо е било през 80-те, а децата на тези, които най-много обичат България и славното социалистическо минало, отдавна са в Англия, САЩ, Германия, Франция и други държави отвъд някогашната желязна завеса.

Старско

Оказа се, също така, че в българската демокрация можеш сам да си избереш робовладелеца. Основната разлика между нашата демокрация и германската такава отдавна бе дефинирана от майора от ДС и дисидент Владимир Костов, когато беше политически коментатор в началото на прехода. “Разликата между германците и българите е, че те произвеждат мерцедеси, а ние ги крадем”, гласеше тази сентенция.

Не е и ясно и дали човекът с каскета е наясно, че докато обикаля страната ни, за да бори конвенциалната престъпност – цялата държава е в хаос, само престъпността ни е организирана.

А защо се случи така в (не)преходната ни история, можеше да обясни генерал Любен Гоцев, за съжаление и той вече не може, бог да го прости!

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пламна апартамент в "Бадема"
Газова бутилка избухна в апартамeнт, пострада възрастна жена

Проф. Кантарджиев: Нищо няма да се затваря
Проф. Кантарджиев: Нищо няма да се затваря

Затвори