Остават броени дни до записването за международния фестивал в Баните

0

Остават 3 дни за прием на кандидати за участие в Международния детски етнофестивал в Минерални бани. За осемнадесета поредна година КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” организират ХVІII Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, посветен на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международния ден на детето. Медийни партньори на събитието са Българска национална телевизия и БНР „Радио Благоевград”. Чрез универсалния език на песента и танца, ще бъдат отправени посланията, които етнофестивалът носи, за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности и традиции.

Групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори магат да кандидатстват за участие в ХVІII детски етнофестивал в срок до 31 март 2018 г. при съблюдаване на утвърдения Статут, съдържащ Регламент за участие. ХVІII детски етнофестивал ще се открие на 31 май т.г. от 10,00 часа в Летния театър на община Минерални бани и ще продължи до 1 юни. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси. Очакваме и гости от Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Турция, Гърция, Хърватия, Полша, Молдова, Индия и други.
Най-добре представилите се изпълнители през двата фестивални дни, ще бъдат поканени да участват в заключителен Галаконцерт, който ще се проведе преди връчването на наградите на отличените участници. Галаконцертът ще бъде излъчен по Българска национална телевизия. Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, кулинарни конкурси, пленер (рисуване под открито небе) и други развлекателни и обпрзцразователни занимания за децата.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БСП започва подписка за водата в Хасково
БСП започва подписка за водата в Хасково

plovdiv airport 6843a
Определиха концесионер за летище Пловдив за 35 години

Затвори