Нападналият с брадва сътрапезник в Хасково иска пробация

0

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ определи за 22-годишния Гюнайдън Стоянов Хасковският окръжен съд, като уважи искането на прокуратурата. Гюнайдън е обвинен в опит за умишлено убийство на 37-годишния Ахмед Ахмед.

На 12 ноември двамата започнали от обяд пиянски запой пред магазин в хасковския кв. „Орфей“, който завършил със скандал и нападението. В 18 часа на тел. 112 е получен сигнал за сбиване между двама мъже. Пристигналият на място екип установил, че 37-годишният е със спукан череп. Установено е, че двамата се скарали по време на запоя. След намеса на присъстващи скандалът бил прекратен и нападателят си тръгнал. След кратко време обаче се върнал и отново нападнал по-възрастния си сътрапезник с брадва, която взел от дома си и му нанесъл удара по главата в дясно, който причинил порезна рана и счепване. Пострадалият е бил отведен в МБАЛ – Хасково с риск за живота.

По образуваното досъдебно производство е направен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.

От прокуратурата днес мотивираха искането за постоянен арест с тежестта на престъплението, за което законът предвижда наказание от минимум 10 до 20 години затвор, доказателствата, че Гюнайдън го е извършил и риска да се укрие или извърши друго престъпление.

Служебният защитник на обвиняемия поиска по-леката мярка „Домашен арест“ с аргументите, че 22-годишният не е бил осъждан, има добра характеристика, постоянен адрес и е трудово ангажиран.

В последната си дума пред съда Гюнайдън, който е роден в Хасково и не е семеен, поиска наказание пробация. Той разказа, че с Ахмед се познавали от около 2 години, както и че не помни защо е възникнал скандалът между тях. Призна, че са изпили голямо количество алкохол от над литър и няма спомени за случилото се, за което обаче, съжалявал.

Определението на хасковския съд за наложената мярка може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Баскетболистите на ПМГ шампиони на Общинските ученически игри
Баскетболистите на ПМГ шампиони на Общинските ученически игри

Доброволци в акция "Не На Цигарите"
Доброволци в акция “Не На Цигарите”

Затвори