Изслушване, подслушване и мирен протест с метан към премиера

0
Divel

Евродепутатът Елена Йончева заяви в национален ефир, че ще предложи премиерът Бойко Борисов отново да бъде извикан в Европейския парламент, за да дава обяснения за корупционните скандали в България. Тя обясни, че групата за мониторинг върху върховенството на закона вече е изслушала няколко европейски премиери, но не и българския, защото, по думите ѝ /чети ТУК/, той “се е скрил”.

​Ако се яви, министър-председателят ни ще трябва да влиза в обяснителен режим дал ли е заповед на Главния прокурор Сотир Цацаров да поиска имунитета на Йончева. Сигурно ще го питат и има ли такъв запис, в който казва, че евродепутатката трябва да бъде „изгорена”, сякаш сме в средновековието, макар и да е ХХІ век. Век, високотехнологичен, известен, освен с изслушването, и с подслушването и видеозаснемането с дрон.

Старско

Вероятно ще има и включване от държавния джип през фейсбук профила на Бойко, който ще заявява на Елена в лайфа си, че няма сестра, докато инспектира нещо си.

Очакванията са след минаването на една държавна поръчка, която е в ход в момента, премиерът да инспектира пак границата с Турция или по-точно ГКПП „Капитан Андреево”. Става въпрос за още едно трасе, след като в началото на седмицата мирно протестираха Съюзът на международните превозвачи в България и Асоциацията на колегите им от Турция. Отвъд завесата на видимото, вероятно, „протестирането” е PR идея за дивиденти преди предстоящите парламентарни избори у нас.

В някой момент тогава мирно „протестиращите” с метан ще благодарят лично пред доволния поглед на българския министър-председател, че е разрешил проблема на международните шофьори. Логично звучи, нали?

 

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Добър лов на глигани през уикенда
Добър лов на глигани през уикенда

България застрашена от съд поради неспазване на законодателството на ЕС в областта на природата
България застрашена от съд поради неспазване на законодателството на ЕС в областта на природата

Затвори