Иво Димов получи приза Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

0
Divel

На тържествена церемония снощи в Резиденция Бояна кметът на Община Димитровград Иво Димов получи отличието Етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020-2022 от Съвета на Европа.

Кристалната статуетка и грамота бяха връчени на кмета от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на Годишните награди на НСОРБ за 2020 година.

Старско

Община Димитровград получава признанието за пети пореден път. Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Въз основа на проучени политики в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление – Честно провеждане на избори, Представителност и гражданско участие; Отзивчивост; Ефикасност и ефективност; Откритост и прозрачност; Върховенство на закона; Етично поведение; Компетентност и капацитет; Иновации и отвореност за промени; Устойчивост и дългосрочна ориентация; Стабилно финансово управление; Човешки права, културно разнообразие и социално единство и Отчетност. Етикетът е с валидност за период от две години.

Кметът на Димитровград и заместник-председател на УС на НСОРБ Иво Димов заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов връчиха отличията в категория Общински инвеститор. Наградата се присъжда се на компании, осъществили значими в инвестиции български общини, определени на база размер на инвестицията и прогнозируем брой работни места.
Тържествената церемония започна с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци “Филип Кутев”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Нов план за действие за по-нататъшна подкрепа за митниците в ЕС
Оставиха в ареста двама на 21 и 17 години за каналджийство

Хасково стана плавателен за броени минути/ВИДЕО/
Хасково стана плавателен за броени минути/ВИДЕО/

Затвори