Хасково изпрати абитуриентите от випуск 2024 (видео+снимки)

0

В месеца на абитуриентските балове – май, започна изпращането на дванадесетокласниците в Хасково и областта.

Езикова гимнация “Проф. д-р Асен Златаров” изпрати своите 182 зрелостници. Тържеството се състоя в двора на гимназията, а учениците се появиха под звуците на емблематичната песен “Един неразделен клас”.

 

Носителят на Златаровска премия тази година е Лилия Иванова от 12в клас. Наградата се връчва за отличен успех, за научни и практически постижения в различни научни дисциплини, за успешно представяне на олимпиади, състезания и конкурси и за активна извънкласна и извънучилищна дейност.

 

За отличен успех, за изключителни постижения в овладяването на немския език и за активна социална ангажираност, Теодора Янева от 12 А клас спечели наградата на д-р Митко Василев. Призът на Филип Филипов за извънкласна дейност при учениците получи Габриела Данева от 12 В клас, а при учителите – преподавателят по химия и опазване на околната среда Таня Бояджиева.

 

Шестима ученици си поделиха наградата „Млад предприемач“ на Здравко Марков. Универсален шампион на сдружение „Алумни“ е Велина Ангелова с подгласници Тома Николов и Елена Тодева. Традиционно всяка година балът на Езиковата гимназия се провежда на 24 май.

 

 

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковските джудисти шампиони в Перник
Хасковските джудисти шампиони в Перник

Наградиха победителите от „С очите си видях бедата“ в Хасково
Наградиха победителите от „С очите си видях бедата“ в Хасково

Затвори