Гимназията по транспорт партньори с германци и чехи

0

През изминалата седмица в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ се състоя първата партньорска среща по проект “GoGreen: Възобновяемите енергийни източници свързват нациите”.

Проектът е по Програма Еразъм+ и в него хасковската гимназия си партнира с професионални гимназии от Кайзерслаутерн – Германия и Нимбурк – Чешка република.

Старско

Проектът е с екологична насоченост , тематиката му е в областта на възобновяемите енергийни източници (биогаз, слънчева енергия, аквапоника, електрически превозни средства, водород и др.) в различни професионални сфери.

В срещата взеха участие екипите от трите училища и на нея бяха планирани предстоящите дейности по проекта. През март 2022г. 10 ученика от ПГТАТ ще посетят гимназията в Германия, а през есента- в Чехия. В края април следващата година ПГТАТ ще бъде домакин на чешките и германски ученици.

По време на престоя си чешките и германски гости разгледаха с интерес кабинетите и техническото оборудване по автотранспортна техника, инсталацията по аквапоника и зеленчуковата градина на ПГТАТ.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Близо 1000 фалшиви детски блузи задържаха на границата
Продава на търг над 40 000 текстилни изделия, отнети в полза на държавата

Официално: Управителят на ВИК-Хасково е Божидар Желязков
Официално: Управителят на ВИК-Хасково е Божидар Желязков

Затвори