Енергийната система е готова за зимата

0

В периода септември – октомври 2018 г. екипи на Министерството на енергетиката (МЕ) извършиха проверки в трите електроразпределителни дружества и “Електроенергиен системен оператор” ЕАД. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката, пише Novini.bg.

За четвърта поредна година проверките обхващат готовността на обектите за предстоящия есенно-зимен сезон. Експерти от енергийното ведомство инспектираха на място обекти на “ЧЕЗ Разпределение България” АД, ЕСО ЕАД, “Електроразпределение Север” АД и “Електроразпределение Юг” ЕАД. Целта на проверката бе да установи степента на готовност на енергийните предприятия при потенциално неблагоприятни климатични условия през есенно-зимния период на 2018-2019 г., както и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване при аварийни ситуации и плановете за тяхното отстраняване.

Бяха проверени на случаен принцип енергийни обекти в районите Варна, Добрич, Велико Търново, Шумен, Търговище, Русе, Мартен, Белово, Септември, Велинград, Ракитово, Батак, Девин, Доспат, Панагюрище, Пещера, Монтана, Берковица, Вършец, Враца, Мездра, Белоградчик, Видин и Лом.

Проверките на електрическите подстанции, въздушни електропроводи, възлови станции и трафопостове констатират, че са изпълнени всички предвидени действия по подготовка за есенно-зимния сезон и всички съоръжения са годни за експлоатация. Направен бе и преглед на експлоатационните инструкции и схеми, като се установи, че има пълен набор от необходимите документи във всички дружества.

Комисията от МЕ провери наличността на авариен резерв и материали в отделни складове за резервни части и оборудване на всички проверени обекти, дружествата разполагат с необходимия запас от резервни части. Няма забележки по състоянието на линиите и на съпътстващите просеки. Всички проверени просеки са почистени.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кучета
Бездомни кучета превзеха Стара Планина

Катастрофа
Пиян уби 82-годишна пешеходка в Горски Извор

Затвори