Децата на Стамболово с концерт за 1 юни, кметът ги зарадва с подаръци

0

Всички деца от ДГ,,Звездичка“ и филиали в община Стамболово и всички училища на територията на общината участваха в културно-музикалното мероприятие под надслов ,,Детство мое“ в киносалона на общината по случай Деня на детето – 1 юни. Малките дечица изпълниха общината с празнично настроение и показаха много талант с изпълненията си. Весели стихове и песни ехтяха в администрацията.

Своя поздрав поднесоха децата от ДГ,,Звездичка“, с.Стамболово с танците ,,Вълкът и седемте козлета“ и ,,Детска планета“. От I и IV група от ДГ с.Стамболово представиха танца,,Приятели добри“. Децата от ДГ с.Голям извор представиха танца,,Детство мое“. Дечурлигата от с.Малък извор изиграха танца,,Весело хорце“.Най-мъничките от ДГ с.Лясковец изтанцуваха,,Има,има на земята“. Танц,,Калинки“ представиха децата от ДГ с.Силен.

Учениците от първи клас от СУ,,Св.Климент Охридски“с.Стамболово изпяха песента,,На мегданя“, а учениците от втори клас поздравиха с песента,,Аз момчето“ след тях момичета от втори и трети клас показаха свой танц. Учениците от с.Силен изпяха песента,,Опни ми,тропни ми“.С песните,,Песен за приятелството“ и ,,Една българска роза“ се представиха учениците от пети клас от ОУ,,Христо Ботев“с.Силен. Последното изпълнение беше на учениците от ОУ,,Христо Ботев“с.Долно Ботево от танцов клуб,,Хорце“ със изпълнение на Дайчово и Пайдушко хоро.

Накрая на тържеството всички деца се качиха на сцената и изпълниха песента ,,Детство мое““. От името на кмета на община Стамболово поздравителен адрес прочете заместник кметът Рушен Мехмед.

“Международният ден на детето- 1 юни, е най-слънчевият, най-веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на Вас! Поздравявам Ви и от сърце Ви пожелавам здраве, радостни детски игри и безгрижни дни! Радвайте родителите си! Бъдете усмихнати и добри! Вярвайте в чудесата, за да се случват!

Изследвайте света с нестихващо любопитство! Учете се, вървете уверено към мечтите си! Вие сте нашата надежда и бъдеще! Честит празник!”, пише в поздравителния си адрес кметът Аднан Йълдъз.

От негово име всички деца и ученици получиха грамота за участие, топки и лакомства за всички деца на общината. Подаръци получиха и 14 деца-художници, които рисуваха във фоайето на общинска администрация на тема,,Детство мое“.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Децата на Стамболово с концерт за 1 юни, кметът ги зарадва с подаръци
Честит 1 юни- Ден на детето!

Недвижими имоти "ЕРА" откри първия си офис в Хасково (ВИДЕО)
ЕРА Имоти Хасково с изненада за децата по случай 1 юни

Затвори