Бай Ганьо организира футболни квалификации

0

След като бай Ганьо направи няколко предсрочни парламентарни избори и един редовен местен вот в два тура, сега се захвана да организира мач от квалификациите за Европейското по футбол с Унгария. Може би така, ако беше жив, щеше да започне третата си част за Ганьо Балкански класикът на българската литература Алеко Константинов.

Страхът на БФС от “народната любов” е толкова голям, че от ръководството на футболната ни централа не се срамуват да забъркват глупост след глупост, която закопава все по-надълбоко този спорт у нас. Причудливата идея, че мачът е рисков, прати този двубой от София в Пловдив на стадион “Христо Ботев”, без публика, естествено. БФС удобно си изми ръцете, че това било нареждане от УЕФА.

Строителят, който извършва довършителни работи по спортното съоръжение, предупреди, че провеждането на футболни срещи и други събития на стадион “Христо Ботев” в периода 13.11.2023 – 20.11.2023 г. е непрепоръчително, поради монтажни дейности на тежки елементи от козирката и не може да гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг.

После в спортните медии се появиха заглавията, че мачът няма да се играе на “Колежа”. Часове по-късно излязоха с обратните такива: “Обрат! Мачът с Унгария ще се играе точно там”.

Вчера отново строителят на “Христо Ботев” публично обяви, че от БФС заплашили с отнемане на лицензите на стадионите “Христо Ботев” и “Локомотив”, ако мачът с Унгария не се играе в Пловдив.

“Вместо да изпращат Го**ьо да заплашва, по-добре да пуснат хората по трибуните”, написа снощи във фейсбук адвокатът по спортно право Георги Градев. В 3 точки той попиля футболната ни централа и призова: “Да си отвоюваме футбола от боклуците в Бояна!”.

За съжаление, многострадални читателю, такава е спортно-политическата ситуация у нас. Бай Ганьо уби автора си през далечната 1897 г. Сега – 126 г. по-късно, прапраправнуците на Ганьо Балкански убиват българския футбол всеки ден.

 

Автор: Развигор Разколников

      PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Баскетболистите на "Хасково" загубиха първото дерби за сезона с "Хебър"
Баскетболистите на “Хасково” загубиха първото дерби за сезона с “Хебър”

Мъж пострада в тройна катастрофа на околовръстното
Мъж пострада в тройна катастрофа на околовръстното

Затвори