Асен Василев: След 2 април първото нещо, което трябва да направим, е правителство

0

Сформирането на правителство е най-важната цел след изборите. Това заяви в Хасково съпредседателят на “Продължаваме промяната” водачът на листата на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ Асен Василев.  Според него това правителство има да направи няколко основни неща – Еврозоната и Шенген, защото това ще улесни бизнеса. На следващо място трябва да започне приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, за да се отпускат европейските средства. “Над 50 млн лева има, които могат да стигнат до всеки един край на страната, до всяка една фирма и всеки един гражданин”, каза още Василев.

По думите му трябва да се погледне и върху селското стопанство. “Заложихме 100 000 евро да бъде максималната субсидия, за да може да стигат повече пари до малките и средните фирми и да не се концентрират само до големите производители. Трябва да видим как да се насочим към зеленчукопроизводството и производството на мляко и месо, за да спрем да внасяме отвън 70 % от месото, 45 % от яйцата, 50 % от зеленчуците. Особено Хасково, който е изхранвал 4 пъти себе си”, заяви Асен Василев. Не на последно място евентуалното ново правителство трябва да работи активно за по-високи доходи на гражданите.

Асен Василев и ген.Атанас Атанасов, който е водач на листата в Кърджали, днес се срещнаха с хасковлии, придружавани от останалите кандидат-депутати в листата на 29 МИР-Хасково.

“Хората ни казаха няколко неща, но първото е, че са притеснени от цените, но това, че пенсиите и заплатите са мръднали малко нагоре ги прави по-спокойни. Питаха ни дали ще продължим политиката по доходите, която започна миналата година. Истината е, че ще можем, защото се показа, че в държавата пари има, ако си ги събира НАП и е въпрос тези пари да стигат до хората и фирмите, а не само до няколко фирми и няколко човека”, заяви Василев.

“Това, което виждаме при срещите е, че има има умора, защото това е петата кампания. Но има и много надежда, защото се видя, че нещата могат да стават по-добре. Миналата година бе много тежка – война, криза, инфлация, но се случиха и няколко хубави неща – България стана първа в ЕС по ръст на износа и по ръст на заплати, втора по ръст на индустриалното произвоство. Показа се, че, когато работим заедно и когато държавата си свърши работата, така че цената на газа за българските фирми да е под борсовата, цената на ел енергията да е под борсовото ниво, фирмите могат да произвеждат и да дават добри доходи на гражданите и да има средства и за пенсионерите, и за училищата, и за болниците, и за инвестиции”, категоричен бе той.

“Това, което ще получим от Европа в следващите години е между 10 и 15 млрд лева на година. Въпросът е тези средства да стигнат до фирмите, те да си купят нови машини и да си подобрят производството, за да могат да продължат да вдигат заплатите. Тези средства да стигнат и до всички граждани, а не до един малък кръг от избрани фирми и след това да изчезнат в банкови сметки в чужбина”, заяви още Василев.

Като недомислени предизборни опити той определи думите на финансовия министър за фалит на държавата. “Сега се опитват да кажат, че е необходимо да се вдигнат данъците на определени фирми, но това не е необходимо, просто трябва са се събират”, смята още Асен Василев.

“Горд съм, че участваме с това обединение, защото основната цел, която си поставихме, бе да концентрираме на едно място реформаторските сили, за да може да спечелилим изборите, да прекратим политическата криза и да пресечем служебната власт”, заяви ген. Атанас Атанасов. “Тези безкрайни служебни правителства, които са без парламентарен контрол, не знаем какво правят. Не може да излиза финансовият министър един ден и да казва, че държавата ще фалира, а на другия ден да се усуква около това. Явно на определени кръгове около служебната власт им се иска това да продължи. Трябва да спрем буксуването на парламентарната република и да възстановим парламентаризма”, категоричен бе той.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хакери удариха НАП
Как да се предпазим от онлайн измами?

Иван Ангелов извади 65-килограмова туна от Индийския океан
Иван Ангелов извади 65-килограмова туна от Индийския океан

Затвори