Антидрога кампанията #НЕ СТЕ САМИ в Димитровград (видео)

0

Антидрога каманията #НЕ СТЕ САМИ на Агенция „Митници“ днес е в община Димитровград. „Не сте сами срещу наркотиците“ заявят на тийнейджърите с едночасов концерт на централния площад специалните посланици на каузата Торино и Пашата.

Съвместно с отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ община Димитровград организира мащабната инициатива под патронажа на кмета Иво Димов. Целта е да запознае учениците с опасностите от употребата на дрога, а поводът- предстоящият 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

Подкрепата си за каузата заявиха на място и директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов, както и изпълнителният директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

В зала „Гроссето“ началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ Стефан Бакалов представи интерактивна презентация и запозна учениците от различни димитровградски училища с опасностите от различните видове наркотици, както и с последиците от употребата им.

Непосредствено след това на откритата сцена на площад „България“ митничари и обучени кучета демонстрираха пред учениците тактики за претърсване на багаж и откриване на наркотици.

Георги Димов, който е родом от Димитровград, увери, че агенция „Митници“ има готовност да изготви антидрога план-програма, с която да влезе в училищата, но не може сама да се справи с проблема.

Зависимостта под каквато и да е форма е пагубна, посочи и изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

Статистиката показва, че българските тийнейджъри употребяват най-често марихуана, а на второ място са синтетичните наркотици, което е доста притеснително, защото последните предизвикват тежки зависимости, коментира Бакалов. Той предупреди, че опасностите са много, като освен стотиците нови наркотици сред тях са и начините на предлагане, подходът от наркодилърите, както и възможностите на популярните сред децата и младежите интернет платформи, които се използват и за зарибяване, посочи още Бакалов.

В 16 часа на голямата сцена на площада в Димитровград започна концертът „Не сте сами срещу дрогата“ на специалните посланици на каузата Торино и Пашата с участието и на актьора и музикант Иван Тишев.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мъри се появи в базата на БФС в Бояна
Мъри се появи в базата на БФС в Бояна

Радослав Русев се готви за Европейското по кудо
Радослав Русев се готви за Европейското по кудо

Затвори