Ако Гешев беше Роналдо

0

За година и половина зад решетките отиде 33-годишен пастир, пребил и ограбил в дома му (ЧЕТИ ТУК) 78-годишен старец в харманлийското село Браница.

С историята от 10 май т.г. лично се занимава и главният прокурор на Република България Иван Гешев, който тогава пристигна и в Харманли, и в Браница. Направо „конвенционалната” престъпност в района бе „преборена и обезглавена” . За „неконвенционалната” пиарите, засега, мълчат.

Мълчат, защото пиаракциите у нас наподобяват на романа „Панаир на суетата”, написан от Уилям Текери. Там е повдигната завесата и ни позволява да надникнем отвъд фалшивите лица на аристокрацията. С ирония, стигаща до сарказъм, там са изследвани всички прояви на човешкия характер, които не са се променили и до днес и в които всеки би разпознал частица от себе си, ако я прочете.

В „Панаир на суетата” има много истини, валидни и днес, а това е феноменално за книга, писана преди век и половина. Епохата е различна, героите на деня са други, но в крайна сметка недостатъците и стремежите на човешките същества са едни и същи. Основният критерий, както и у нас сега, е богатството или неговата липса.​

Стига толкова за тази творба. Нека се насочим и към една постановка, играна с голям успех на сцената в Хасково – „Ако Роналдо беше Чехов”.  А ако Гешев беше Роналдо? Сигурно щеше да превърне и неконвенционалните неуспехи на българския футбол в конвенционални постижения. Дали ще е така, само пиарите и времето ще покажат.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейлxnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ивайловград грейна с обновени улици и нови водопроводи/ВИДЕО/
Ивайловград грейна с обновени улици и нови водопроводи/ВИДЕО/

Любопитно от областта: Бубарството в Харманли
Любопитно от областта: Бубарството в Харманли

Затвори