68.1% имат достъп до интернет в Хасковско

0
Divel

68.1% от домакинствата в Хасковска област имат достъп до интернет в домовете си. Това сочи статистиката на териториално статистическо бюро – ЮГ.

Резултатите от проведеното изследване за използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата в област Хасково показват, че през 2019 г. 68.1% от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си, като е отбелязано намаление от 4.2 процентни пункта спрямо предходната година.

Старско

Средната стойност за страната по този показател е 75.1%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта е на 21-во място в страната.

През 2019 г. 58.4% от лицата в област Хасково на възраст 16 – 74 навършени години се възползват от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично.

В регулярното използване на интернет от лицата в сравнение с предходната година е регистрирано нарастване от 3.9 проценти пункта.

В област Хасково мъжете са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените – съответно 60.3 и 56.3%. Значителни са различията при редовно използващите интернет по образование, като 80.6% от лицата с висше образование, 60.5% от тези със средно образование и 47.7% от лицата с основно или по-ниско образование използват редовно глобалната мрежа през 2019 година.

Използване на глобалната мрежа за взаимодействие с публичната администрация и местното самоуправление в област Хасково се наблюдава при 14.4% от лицата, като е отбелязано намаление с 0.7 процентни пункта спрямо предходната година.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Румен Радев: Премиерът губи самообладание
Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец

Общината търси автобусни превозвачи
Автобусните превозвачи излизат на протест

Затвори