6 новозаразени с COVID-19 в Хасковско, двама починаха

0
Divel

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 6 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и починали – 2, информират от областния кризисен щаб.

По два нови случая има в Хасково, Харманли и Тополовград.

Старско

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, е учител от Основно училище “Иван Вазов” – с. Устрем, община Тополовград, поради което под карантина са поставени ученици от 3 клас.

Починали са жена на 74 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания и мъж на 62 години от община Любимец, диагностициран на 9 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2331. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 142. В МБАЛ-Хасково са настанени – 55. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 17. В МБАЛ-Харманли са настанени – 19. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 19. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 13. На домашно лечение са 1316 човека, починали са 120, напълно излекувани са 753 човека, а под карантина – 970.

Един от установените случаи, съобщен през вчерашния ден, е прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Късметлия ще грабнe 50 бона от НАП
Започва кандидатстването за помощта от 24 лв. на ден

Свещи
Празнуваме Андреевден

Затвори