5 нови случая на коронавирус в България (ВИДЕО)

0

Нови 5 положителни проби са установени през последното денонощие.

Това обявиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

“Рано сутринта имахме среща с премиера Борисов. На нея обсъдихме предприетите до момента мерки, които се спазват от по-голямата част от населението”, заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

От създалата се ситуация от последните дни с опашките пред магазините, банките, дрогериите, налага щабът да предложи на Министерски съвет да се вземат допълнителни мерки, а именно – хората на опашката да бъдат минимум на два метра един от друг, повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Централният оперативен щаб обмисля и мерки за фирмите за кетъринг, които приготвят и доставят прясна храна, както и нови мерки при доставките на храни и продукти с ТИР-ове от други страни. Предложението на щаба е пристигащите български шофьори на ТИР-ове, които разтоварят стоката си у нас и нямат други последващи курсове, да бъдат поставени под карантина. Следващият обмислян вариант е шофьор на ТИР, който пристига, разтоварва и поема следващ курс, да се подлага на пълна социална изолация, и ще може да поеме следващ курс при пълно здраве. При третия вариант, ако шофьорът е чужденец, има право да напусне страната най-късно до 12 часа.

Така заболелите от коронавирус у  нас са 67.

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях.

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Wizz Air
Wizz Air спира полетите си от България до Испания и Австрийските авиолинии прекратяват временно всички полети

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях. XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!
България затваря границите си за 16 държави

Затвори