30-годишен от Сталево хвърлил от БМВ раница с 9 кг хероин(ВИДЕО)

0

Двама мъже и млада жена са задържани през нощта с 9 пакета хероин след оперативна съвместна акция на областните дирекции на МВР в Хасково, Стара Загора и Пловдив, съобщи на брифинг директорът на хасковската Чавдар Георгиев.

Тримата били засечени с превишена скорост с автомобил БМВ от автопатрул на хасковската дирекция след село Клокотница. Шофьорът не се подчинил на разпореждане със стоп-палка да спре за проверка и продължил. Униформените последвали колата, а пътник в нея изхвърлил раницата, в която са намерени 9 кг хероин. Полицаите обезопасили мястото и подали сигнал към колегите си от дирекцията в Стара Загора, където няколко часа по-късно е бил спрян и задържан шофьорът.

По-късно през нощта в Карлово са установени и задържани и двамата пътници- 30-годишен от димитровградското село Сталево, за който се предполага, че е изхвърлилият наркотика от автомобила и млада жена. През нощта са извършени претърсвания на адресите, включително и в къщата на 30-годишния в Сталево, където е намерен и друг пакет с бяло прахообразно вещество, предоставено на водещия разследването за експертиза. В колата, собственост на управлявалия е от Стара Загора, също е намерена доза амфетамин.

Мъжът от Сталево е познат на органите на МВР по линия на наркотиците, като и друг път е имал досег с тях. Шофьорът от Стара Загора има стара регистрация за унищожаване и повреждане, а младата жена до момента не е имала криминални прояви, съобщи Георгиев. И тримата към момента са задържани с полицейска мярка. Работата по случая продължава, като предстои заедно със заключението от експертизата да бъдат докладвани на прокуратурата.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
85-годишен предостави 13 000 лева на телефонен измамник
Спряха дрогиран сириец в Харманли

EVN в готовност за реакция в случай на аварии по празниците
Клиентите на EVN могат сами да отчетат електромерите си към 1 юли при новите цени на тока

Затвори