28 крави умряха от водата в Марица, 5 града под наблюдение/ВИДЕО/

0
Divel

28 крави умряха, веднага след като пиха вода от река Марица край Димитровград. В пет града по течението на реката водата остава под наблюдение до изясняване на случая.

Това стана ясно след изявление на областния кризисен щаб, които дадоха извънредна пресконференция пред РУ Димитровград тази вечер. Там бе и прокуристът на Неохим Стефан Димитров, който каза, че са го извикали от полицията, но за сега няма информация за инцидента.

Старско

Стадо от 29 крави са пресекли канал на река Марица. 28 са пили от водата и веднага след това са умрели. Включена е системата за ранно оповестяване на населението, информирани са всички общини по поречение то на река Марица – Димитровград, Харманли, Симеоновград, Любимец и Свиленград, съобщи областният управител Стефка Здравкова. Спряно е водоподаването от всички кладенци, които черпят вода от Марица, докато излязат пробите от водата.

Десетки населени места в тези общини остават без вода. От РИОСВ ще вземат проби по цялото протежение на реката.

“Става въпрос за залпово замърсяване, тоест с висока концентрация. Предполагаме, че то е предизвикано от органично съединение”, каза кметът на Димитровград Иво Димов. Тепърва ще се изяснява с какво е завърсена водата в Марица. Води се досъдебно производство от полицията.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковлия е новият зам.-министър на икономиката
Хасковлия е новият зам.-министър на икономиката

54 нови заразени с COVID-19, без смъртни случаи за денонощието
Туристи от 5 страни влизат у нас само срещу отрицателен PCR тест

Затвори